EMDR

Terapija reprocesiranjem – nova dimenzija terapije
Prevod sa engleskog Vasilija Ida Vasić
416 str., mek povez, latinica
Godina izdanja: 2012.
(nema na lageru)

Relativno novi psihoterapijski pristup (počeci 1987) koji za primarni fokus istraživanja ima traumatizaciju i uticaj stresa. EMDR je akronim za naziv na engleskom jeziku Eye Movement Desensitization and Reprocessing, tj. terapija desenzitizacije i reprocesiranja uz pomoć pokreta očiju. Za više od dvadeset godina primene ovog kompleksnog i integrativnog psihoterapijskog sistema koji u osnovi ima povezanost pokreta očiju sa traumatičnim iskustvima, naučno je potvrđena njegova efikasnost dobrim rezultatima u praksi. U knjizi su izloženi jasni principi, protokoli i procedure sa primerima iz prakse u tretmanu i oporavku osoba sa traumama – rat, smrt deteta, silovanje, incest, zavisnosti, panika, invalidnost…

Od 2007. godine  u Srbiji deluje Asocijacija EMDR Srbije koja je ravnopravan član Evropske asocijacije, kontinuirano edukuje EMDR psihoterapeute sa međunarodno priznatim sertifikatima.

  • Kako pokreti očima mogu pomoći da se traumatično iskustvo ponovo obradi i da se osoba osloboditi negativnih posledica?
  • Kako terapija reprocesiranjem povezuje psihologiju i neurofiziologiju?
  • Istiniti slučajevi oporavka od strahota rata, smrti deteta, silovanja, incesta, traumatičnog napuštanja, panike…?
  • U čemu se terapija reprocesiranja razlikuje od drugih terapija?

Rezultati EMDR terapije u praksi su izuzetno dobri, preko svakog očekivanja. Da su imali prilike da je upoznaju, verujem da bi je primenjivali i moji prethodni učitelji, Jung i Frojd.
Dr sci. Vesna Bogdanović, psihijatar, sertifikovani EMDR terapeut, predsednik Asocijacije EMDR Srbije

Utisci čitalaca

Niko još nije napisao utisak o ovoj knjizi na našem sajtu.

Budite prva osoba koja će napisati utisak za knjigu “EMDR”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *