Back Cover
Odlomak i poleđina
Akcija!

GASLAJTING

GASLAJTING
Prepoznajte manipulaciju i emotivno zlostavljanje
Prevod sa engleskog Milan Đurišić
288 str., mek povez, latinica
Godina izdanja: 2023.
Cena: 1.760 din. (sa uključenim PDV)
Pouzećem od izdavača: 1.408 din. (sa uključenim PTT i PDV troškovima)

1.760 din 1.408 din

Gaslajtera poznajete. To je vaš šarmantni, samouvereni, duhoviti tip sa kojim izlazite i koji vas kontroliše. To je koleginica koja uvek uspeva da pobere sve zasluge na poslu za vaš zajednički trud. To je političar koji nikad ne priznaje greške… Gaslajteri su majstori kontrole i manipulacije, koji često dovode u pitanje  i vaš osećaj šta je stvarno, šta nije, i zbog kojih počinjete da preispitujete sopstvena osećanja, instinkte i zdrav razum. Gaslajteri koriste efikasan i perfidan oblik prikrivenog psihičkog i emotivnog zlostavljanja sa željom za manipulacijom, posedovanjem iili upravljanjem tuđim životom, a manipulacija je osnovni način njihovog ponašanja. Takve ljude možemo sresti bilo gde – u porodici, braku, prijateljstvu, komšiluku, na poslu, na društvenim mrežama, politici, sektama…

Kako prepoznati gaslajtere? Zašto su toksični i kako da se na zdrav način  zaštitite od njih? Zašto vas neko uverava u sve suprotno od onoga što osećate i znate? Zašto gaslajteri u početku izgledaju „normalno“ i koje su upozoravajuće „crvene lampice“? Šta da radite kada ste vi gaslajter? Koje su praktične strategije za prevazilaženje i suočavanje sa gaslajtingom? O terapiji, savetovanju i drugim načinima da dođete do pomoći.

Inače, prva upotreba termina gaslajting (engl. gaslighting) je zabeležena još 1954. godine a postao je popularan zahvaljujući filmu Plinsko svetlo (Gaslight) u kojem glavni junak pokušava da uveri svoju suprugu da počinje da ludi.

MANIPULACIJA – JEDINI ODNOS GASLAJTERA PREMA SVETU

  • ● Kako gaslajteri jačaju svoju moć i kontrolu, a vašu zavisnost od njih?
  • ● Neverstvo i gaslajteri – kako izaći iz veze sa gaslajterom?
  • ● Šta navodi gaslajtera da baš vas izabere?
  • ● Gaslajteri političari – bez empatije, izvrću stvarnost, pokušavaju ponovo da ispišu istoriju, dodeljuju sebi titule, opsednuti su simbolima, traže stalnu pažnju…
  • ● Zašto su diktatori uvek gaslajteri i opstaju hraneći se tuđim strahom?

Iako ova knjiga može žrtvama gaslajtinga biti bolna za čitanje, ipak će ih izvesti iz tame na svetlost dana i pomoći im da se oporave.

                              New York Journal of Books

Utisci čitalaca

Niko još nije napisao utisak o ovoj knjizi na našem sajtu.

Budite prva osoba koja će napisati utisak za knjigu “GASLAJTING”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *