Back Cover
Odlomak i poleđina

Istine i laži o hrani

Izvornom ishranom do boljeg zdravlja i
odgovarajuće telesne težine
207 str., mek povez, latinica
Godina izdanja: 2016.
Nema na lageru.

Kategorija:

Kuda nas je dovelo to što smo masti proglasili za glavne uzroke kardiovaskularnih bolesti i zamenili ih povećanim unosom ugljenih hidrata? Ovo je knjiga o LCHF načinu ishrane –  malo ugljenih hidrata, a puno masti (Low Carb, Hight Fat) koja preokreće naopako sve ono što smo do sada znali ili verovali da znamo o uticaju ishrane na fizičko, ali i psihičko zdravlje ljudi. Knjiga o zabludama, mitovima i neistinitim tvrdnjama o tome šta je zdravo, a šta nije i kako te zablude plaćamo svojim zdravljem. Autorka tvrdi da najskuplje plaćamo zabludu da su masnoće životinjskog porekla i holesterol štetni i da izazivaju srčane kao i bolesti krvnih sudova, iako ta tvrdnja nema naučnu osnovu. Cilj ove knjige je da čoveku pruži mogućnost slobodnog izbora i povratka na izvornu vrstu hrane za koju danas neosporno znamo da ljudskom telu daje sav potreban „građevinski materijal“.

  • Šta je doprinelo epidemiji šećerne i drugih „civilizacijskih bolesti“?
  • Da li je naš strah od masnoća i holesterola zaista opravdan?
  • Koje su dobre a koje loše masti?
  • Zašto treba izbegavati preterano lučenje insulina?
  • Zašto su masti u životinjskom svetu glavni izvor energije?

Od kada sam na LCHF načinu ishrane, imam doživljaj da sam sam sebi spasao život. I to bez mučnog gladovanja i fizičkih vežbi.
Zoran Milivojević, psihoterapeut

Utisci čitalaca

Niko još nije napisao utisak o ovoj knjizi na našem sajtu.

Budite prva osoba koja će napisati utisak za knjigu “Istine i laži o hrani”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *