Kuda nas je dovelo to što smo masti proglasili za glavne uzroke kardiovaskularnih bolesti i zamenili ih povećanim unosom ugljenih hidrata? Ovo je knjiga o LCHF načinu ishrane – malo ugljenih hidrata, a puno masti (Low Carb, Hight Fat) koja preokreće naopako sve ono što smo do sada znali ili verovali da znamo o uticaju ishrane na fizičko, ali i psihičko zdravlje ljudi. Knjiga o zabludama, mitovima i neistinitim tvrdnjama o tome šta je zdravo, a šta nije i kako te zablude plaćamo svojim zdravljem. Autorka tvrdi da najskuplje plaćamo zabludu da su masnoće životinjskog porekla i holesterol štetni i da izazivaju srčane kao i bolesti krvnih sudova, iako ta tvrdnja nema naučnu osnovu. Cilj ove knjige je da čoveku pruži mogućnost slobodnog izbora i povratka na izvornu vrstu hrane za koju danas neosporno znamo da ljudskom telu daje sav potreban „građevinski materijal“.
- Šta je doprinelo epidemiji šećerne i drugih „civilizacijskih bolesti“?
- Da li je naš strah od masnoća i holesterola zaista opravdan?
- Koje su dobre a koje loše masti?
- Zašto treba izbegavati preterano lučenje insulina?
- Zašto su masti u životinjskom svetu glavni izvor energije?
Od kada sam na LCHF načinu ishrane, imam doživljaj da sam sam sebi spasao život. I to bez mučnog gladovanja i fizičkih vežbi.
Zoran Milivojević, psihoterapeut
Utisci čitalaca
Niko još nije napisao utisak o ovoj knjizi na našem sajtu.