Back Cover
Odlomak i poleđina
Akcija!

Pobedite hronični bol

Umom protiv bola
Prevod sa engleskog Milan Đurišić
261 str., mek povez, latinica
Godina izdanja: 2017.
Cena: 990  din. (sa uključenim PDV)
Pouzećem od izdavača: 792 din (sa uključenim PDV i PTT troškovima)

990 din 792 din

Šta je hronični bol i zašto toliko ljudi pati od njega? U čemu je razlika između bola i bolne patnje? Zašto mnogi misle da se nije moguće osloboditi bola? Zašto podnositi nepotrebnu patnju?

Veoma rano u životu saznajemo šta znači bol i naviknemo se na ideju da je on uglavnom povezan sa nekim povredama i tada govorimo o kratkom (akutnom) bolu. Ali kada bol traje mesecima, tada govorimo o hroničnom bolu za koji prihvaćena definicija glasi: bilo koji bol koji traje tri meseca ili duže. Tada najčešće koristimo propisanu terapiju kako bismo umanjili bol. Ali, šta se događa kada ista terapija propisana osobama sa istim oboljenjima kod nekoga postiže izlečenje a kod nekoga ne? Odgovor je još uvek predmet istraživanja, ali autor veruje i zastupa tezu da se hronični bol doživljava u mozgu. Zbog toga ova knjiga nema svrhu da vam pomogne da „sredite“ mesto odakle potiče bol – vrat, leđa, zglobovi…, ona se bavi vama, celim vašim „mozgom – umom – telom“, uvodi vas u začarani krug hroničnog bola  i uči vas kako da vaš mozak, um i telo prekinu taj krug.

  • Koje psihološke metode pomažu lekovima da bolje deluju?
  • Kako mozak reaguje na hronični bol?
  • Kako različiti tipovi ličnosti reaguju na bol?
  • Kako hronični stres, neprijatne emocije i depresivnost povećavaju bol?
  • Koja je uloga «majndfulnesa» i «ćigonga» u oporavku?

Autor nas upozorava da često ne koristimo sve svoje mentalne i moždane potencijale kako bismo se oslobodili patnje koju donosi hronični bol. Odličan praktičan vodič za sve koji žele da postanu aktivni i da izađu iz uloge onoga koji samo trpi.

Zoran Milivojević, psihoterapeut

Utisci čitalaca

Niko još nije napisao utisak o ovoj knjizi na našem sajtu.

Budite prva osoba koja će napisati utisak za knjigu “Pobedite hronični bol”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *