Veština odlučivanja

Postati odlučniji
Prevod sa engleskog Nebojša Pajić
352 str., mek povez, latinica
Godina izdanja: 2016.
Nema na lageru.

Kategorija:

Kako savladati strah od donošenja pogrešne odluke? Šta uraditi  kada vas parališe neodlučnost? U čemu je  moć pitanja: „Šta bih savetovao najboljem prijatelju da se nađe u ovoj situaciji?“ Kako da prihvatite mogućnost da ste doneli pogrešnu odluku?

Odgovore na ova i brojna druga pitanja o tome kako odgovorno donositi optimalne odluke u najvažnijim oblastima života donosi upravo objavljena knjiga braće Čipa i Dena Hita (Chip and Dan Heath) koji u knjizi povezuju najnovija dostignuća psihologije sa njihovom primenom u svakodnevnim privatnim i poslovnim situacijama i uveravaju nas da se proces donošenja dobrih odluka može naučiti.

  • Koja su četiri najopasnija neprijatelja odlučivanja?
  • Kako prevazići hroničnu neodlučnost?
  • Šta sve učestvuje u procesu donošenja odluke?
  • Kako pomažu: širenje izbora; razmatranje suprotnog gledišta; proveravanje pretpostavki; „sondiranje terena“ i druge tehnike?
  • Kako stvoriti distancu prema odluci pre nego što je donesete?

Problemi nastaju kada pred sobom nemamo izbor između dobre i loše odluke, već kada moramo da izaberemo jedno od nekoliko dobrih rešenja ili nekoliko loših. Ova knjiga daje odgovor na pitanje kako odgovorno donositi optimalne odluke u najvažnijim oblastima života.

Dr Zoran Milivojević, transakcioni analitičar

Utisci čitalaca

Niko još nije napisao utisak o ovoj knjizi na našem sajtu.

Budite prva osoba koja će napisati utisak za knjigu “Veština odlučivanja”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *