O autoru

Irvin D. Jalom, Merilin Jalom

Irvin D. Jalom (Irvin D. Yalom, 1931) je svetski poznati psihoterapeut koji svojim knjigama dotiče duše velikog broja ljudi. U svom radu sa klijentima i u pisanju spaja egzistencijalizam i humanizam. Počasni je profesor psihijatrije na Univerzitetu Stanford i aktivan psihoterapeut u San Francisku i Palo Altu. Ovaj guru i majstor psihoterapije je plodan pisac knjiga koje su popularne širom sveta a Psihopolis je pored Jalomovog najpoznatijeg udžbenika Teorija i praksa grupne psihoterapije objavio još šest njegovih knjiga: Čari psihoterapijeGledanje u sunceSvakim danom sve bližeSmisao životaJedan dan, kao i knjigu njegovih sećanja i memoarskih zapisa O sebi koju je i sam najavio kao svoju poslednju knjigu.

Ipak, 2021. godine zajedno sa suprugom Merilin sa kojom je u braku proveo više od šest decenija, objavio je knjigu Šta je važno na kraju? – Pitanje smrti i života, knjigu dnevničkih zapisa koje su on i supruga paralelno pisali u poslednjim mesecima njenog života. Više o autoru: www.yalom.com 

Merilin Jalom (Marilyn Yalom, 1932-2019) je doktorirala komparativnu književnost (francusku i nemačku), bila je uspešna naučnica i autorka više knjiga i naučnih radova. 

Irvin i Merilin  imaju četvoro dece i osmoro unučadi. Živeli su u Palo Altu.