O autoru

Zoran Milivojević

Zoran Milivojević, dr med., je psihoterapeut, supervizor i profesor na Međunarodnoj akademiji za transakcionu analizu. Autor je nekoliko izvanrednih knjiga i  udžbenika.

Vođen idejom da kratki i jasno napisani tekstovi mogu pomoći čitaocu da se orijentiše i nađe izlaz iz problema svakodnevnog življenja, utemeljio je socijalnu psihoterapiju koja koristi medije kako bi terapijske poruke doprle do šire publike. Cilj ovih poruka je da isprave naše logike izgrađene oko pogrešnih uverenja – iracionalne psihologike. Tako je u nekoliko knjiga – Uloviti ljubav(2011), Psihologike svakodnevnog života (2014), Psihologičkim spisima (2017) i Roditeljovanje – o optimalnom vaspitanju (2017) sabrao tekstove koje već godinama objavljuje u dnevnom listu Politika.

Na slovenačkom jeziku su objavljene knjige  Mala knjiga za velike starše (Psihopolis), Emocije – Razumevanje čustev v psihoterapiji (Psihopolis, 2008), Igre, ki jih igrajo narkomani (Modrijan, Ljubljana, 2013), Formule ljubezni (Mladinska knjiga, Ljubljana, 2009) i Ulovimo ljubezen (Mladinska knjiga, Ljubljana, 2012). Milivojevićeve knjige imaju i svoja izdanja u Hrvatskoj: Formule ljubavi (Mozaik knjiga, Zagreb, 2009), Emocije (Mozaik knjiga, Zagreb, 2010), Mala knjiga za velike roditelje (Znanje, Zagreb, 2009) i Uloviti ljubav (Mozaik knjiga, 2012).

Originalnost autorove misli uvrstila ga je u grupu vodećih svetskih autoriteta za psihologiju ljubavi okupljenih oko projekta Lea Bormansa The World Book of Love koji je rezultirao objavljivanjem Svetske knjige o ljubavi (Psihopolis, 2014).

Koautor je u udžbeniku Psihijatrija dr Dušana Kecmanovića (1989), kao i u knjigama prof. dr Ljubomira Erića: Psihoterapija (Psihopolis, 2010), Seksualne disfunkcije i Psiho­­dina­­­­mika psihoterapije.

Međunarodni je predavač koji je imao predavanja, radionice ili na drugi način prezentirao na brojnim međunarodnim kongresima, seminarima i simpozijumima uglavnom u evropskim zemljama, ali i u Sjedinjenim Američkim Državama, Rusiji, Kanadi, Australiji i Južnoj Africi. Bio je plenarni predavač na Prvom evroazijskom kongresu psihoterapeuta u Moskvi, 2013. kao i na Sedmom svetskom kongresu psihoterapeuta u Durbanu, Južna Afrika, 2014.

Živi i radi u Novom Sadu i Ljubljani.
Detaljnije na www.milivojevic.info

Knjige

Akcija!

Emocije

2.860 din 2.288 din
Akcija!
Akcija!
Akcija!
Akcija!