Back Cover
Odlomak i poleđina
Akcija!

Roditeljovanje

O optimalnom vaspitanju
356 str., mek povez, latinica, ilustrovano
Godina izdanja: 2017.
Cena: 1.265 din. (sa uključenim PDV)
Pouzećem od izdavača: 1.012 din. (sa uključenim PTT i PDV troškovima)

1.265 din 1.012 din

Zašto se vaspitanje ne može svesti na pružanje ljubavi? Kako napraviti balans između ljubavi i discipline? Kako odgajati dete da postane funkcionalni odrasli – samo su neka od pitanja sa kojima se bavi, ali i nudi moguće odgovore dr Zoran Milivojević, psihoterapeut u knjizi u kojoj su sabrani tekstovi koje autor već godinama, preciznije od marta 2009.,  objavljuje u Politici. Kako postoji posebno zanimanje roditelja za autorove tekstove na temu vaspitanja dece, izdavač se odlučio da upravo kolumne koje se tiču problema vaspitanja i odnosa roditelja i dece sabere u posebno izdanje i da ga ponudi onim čitaocima koje zanima isključivo ova tema. U knjizi se, na jednom mestu, nalazi izbor tekstova o vaspitanju koje je objavljivao u Politici od 2009-2017.

Autor naglašava da glavni zadatak roditelja jeste da pripreme dete za samostalni život u ljudskom društvu – da ga socijalizuju i podstaknu samostalnost. Knjiga sadrži predgovor izdavača, kao i dodatak sa autorskim tekstom dr Milivojevića Telesno kažnjavanje dece – da, ali razumno.

Ovo je četvrta knjiga u kojoj su sabrane Milivojevićeve kolumne objavljivane u Politici – prvo je objavljena knjiga Uloviti ljubav sa tekstovima od marta 2009. do septembra 2011, druga knjiga Psihologike svakodnevnog života sadrži tekstove objavljivane od septembra 2011. do septembra 2014., a u knjizi  Psihologički spisi su tekstovi objavljivani od septembra 2014. do septembra 2017.

  • Zašto je najvažnije naučiti dete da ono i njegovi postupci nisu isto?
  • Kako dete naučiti da poštuje i sebe i druge?
  • Zašto je nemoguće izbeći konflikt roditeljove i detetove volje?
  • Kako dete odgajati da postane funkcionalni odrasli?
  • Kako se postaviti prema tinejdžeru?

Izuzetno praktična knjiga, dobar vodič za roditelje.
Prof. dr Jovan Mirić, psiholog, redovni profesor na Odeljenju za psihologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu

Utisci čitalaca

Niko još nije napisao utisak o ovoj knjizi na našem sajtu.

Budite prva osoba koja će napisati utisak za knjigu “Roditeljovanje”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *