Back Cover
Odlomak i poleđina
Akcija!

Uloviti ljubav

Kolumne o ljubavi iz dnevnog lista Politika
278 str., mek povez, latinica, ilustrovano
Godina izdanja: 2011, 2015.
Cena: 1.265  din. (sa uključenim PDV)
Pouzećem od izdavača: 1.012  din. (sa uključenim PTT i PDV troškovima)

1.265 din 1.012 din

Autor od marta 2009. godine objavljuje redovne nedeljne kolumne u dnevnom listu Politika, a sve kolumne objavio je do sada u četiri knjige. Uloviti ljubav je prva od njih u kojoj su, na jednom mestu, sabrane  133 kolumne o  ljubavi i partnerskim odnosima  koje je autor objavio  u tadašnjim  subotnjim izdanjima Politike od marta 2009. do septembra 2011.

Milivojević je u kolumnama obrađivao teme za koje je smatrao da mogu koristiti svima koji su zainteresovani za psihološke probleme savremenog života – ljubav, partnerski odnosi, vaspitanje, privlačnost, ljubomora, razočaranost, sumnja, strast, paralelne veze… i uopšte, emocionalne odnose među ljudima. Poređane su hronološki, onako kako su objavljivane, a nekoliko njih su reakcije na neki aktuelni događaj koji je obeležio taj trenutak.

U pripremu knjige, na neki način – svojim komentarima i predlozima novih tema,  bila je uključena  mala, intelektualna zajednica Fejsbuk prijatelja koja je predložila i nekoliko desetina naslova za knjigu. Naslov Uloviti ljubav odabran je upravo zbog toga što odražava zbunjenost  savremenog čoveka i njegovu potrebu da definiše i razume brojne fenomene povezane sa ljubavlju. Jer u savremenom društvu „lov na ljubav“ postaje sve teži  i neizvesniji.

  • O ljubavi, vezama, zaljubljenosti, seksu, braku…
  • O monogamiji, ljubavi prema deci, ljubomori, poverenu…
  • O strasti, psihološkom ugovoru, samopotvrđivanju…
  • O razvodu, filofobiji, udvaranju, iskrenosti…
  • O dubokim temama jasno i lepršavo!

Knjiga ima slovenačko izadnje Ulovimo ljubezen (Mladinska knjiga, Ljubljana, 2014) hemka.si/ulovimo-ljubezen/PR/1460170 , kao hrvatsko izdanje Uloviti ljubav (Mozaik knjiga, Zagreb, 2013) mozaik-knjiga.hr/proizvod/uloviti-ljubav/

Nakon ove knjige sabrane kolumne iz Politike objavljene su i u knjigama Psihologike svakodnevnog života sa tekstovima od septembra 2011. do septembra 2014., Psihologički spisi  sa tekstovima od septembra 2014. do septembra 2017, a u četvrtoj knjizi Roditeljovanje – O optimalnom vaspitanju  na jednom mestu, sabrani su svi tekstovi  u kojima se Milivojević bavi problemima vaspitanja objavljivani od marta 2009. do septembra 2017.

Ova knjiga ne garantuje čitaocu da će uloviti sreću, ali mu svakako može pomoći da izbegne brojne zamke koje ga vode u ljubavnu nesreću.

Dr Nataša Cvejić-Starčević, psiholog i psihoterapeut

Utisci čitalaca

Niko još nije napisao utisak o ovoj knjizi na našem sajtu.

Budite prva osoba koja će napisati utisak za knjigu “Uloviti ljubav”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Od istog autora

Akcija!
Akcija!

Emocije

2.860 din 2.288 din
Akcija!
Akcija!