Back Cover
Odlomak i poleđina
Akcija!

DOBRE NAVIKE, LOŠE NAVIKE

Nevidljiva moć navika
Prevod sa engleskog  Jadranka Đerić Počuča
355 str., mek povez, latinica
Godina izdanja: 2020.

1.430 din 1.144 din

Kategorija:

Zašto toliko često gledamo u svoj telefon i kako da prestanemo sa tom navikom?  Kako da promenimo neželjene i stvorimo dobre navike? Vendi Vud, profesorka psihologije i biznisa, upravo je nauci o navikama posvetila  gotovo trideset godina svog profesionalnog rada, a brojna naučna saznanja o prepoznavanju navika u svim njihovim raznovrsnim oblicima nalaze se u ovoj knjizi.

Jer, razumevanje navika normalizovaće pokušaje rešavanja jednog od naših ključnih problema: trajnu promenu ponašanja. Dugo i uspešno je vladao mit da je za promenu ponašanja potrebno samo malo više snažnih namera i volje. Autorka kritički razmatra ovaj mit pitajući se zašto je tako lako da na početku odlučimo da se promenimo, čak počnemo da radimo neke ispravne stvari – a ipak teško istrajemo u dugotrajnoj i uspešnoj promeni ponašanja i zašto  odluka i volja nisu dovoljne alatke za trajno žrtvovanje kako bismo došli do cilja?

Šta su zapravo navike?  Šta znamo o navikama i njihovom stvaranju? Koja je razlika između navika i rituala? Šta je ometač pažnje i kako da izmerite svoju skalu rasejanosti? Zašto navike čine da nam teške stvari deluju lako i bezbedno? Koliko vremena je potrebno za stvaranje navike, a koliko da bismo je se oslobodili? Da li su i zašto navike sigurne luke u stresnim vremenima? Kako da stvarate dobre navike koje efikasno rade sa vama, a ne protiv vas?

KNJIGA O NEČEMU ŠTO SVI RADIMO SVAKOG DANA… I TO MNOGO.

  • Kako da živimo  sa našim bićem navike?
  • Koje su alatke za formiranje navika?
  • Ključna osobina navike: ona deluje izvan vaše svesnosti.
  • Zašto je brzina navika blagoslov kada su ono što želimo, a prokletstvo kada su neželjene?
  • Zašto navike ostvaruju naše ciljeve, ali i postaju naši ciljevi?

ZAŠTO STALNO RADIMO ONO ŠTO RADIMO?

Življenje s vašim bićem navike omogućiće vam da uvidite koliko vašeg bića funkcioniše na načine kojima ne upravljaju vaše želje i površni impulsi. U vama su dubine.

Možete upregnuti te dubine da rade za vas.

Vendi Vud, autorka knjige

Utisci čitalaca

Niko još nije napisao utisak o ovoj knjizi na našem sajtu.

Budite prva osoba koja će napisati utisak za knjigu “DOBRE NAVIKE, LOŠE NAVIKE”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *