Back Cover
Odlomak i poleđina
Akcija!

NAS DVOJE

Zajedno do uspešne veze
Predgovor Brus Springstin
Prevod sa engleskog Kornelija Odri
296 str., mek povez, latinica
Godina izdanja: 2023.
Cena: 1.760 din. (sa uključenim PDV)
Pouzećem od izdavača: 1.408 din. (sa uključenim PTT i PDV troškovima)

1.760 din 1.408 din

Terijev način pisanja je brižan i srdačan, mudar i snažan, i napisao je divnu i važnu knjigu. Pomaže nam i vodi nas na putu ka moćnijem i plemenitijem društvu, koje se zasniva na načelima ljubavi, pravde i poštovanja.

Brus Springstin (iz predgovora)

Ako se često svađate sa svojim partnerom, ako smatrate da vas ne čuje ili ste frustrirani, ako se često osećate potcenjeno ili vas partner preterano kontroliše, osećate se udaljeni, da vas odvaja neki zid i da ste usamljeni, ili da se prosto loše odnosi prema vama, ova knjiga vam nudi potpuno nov način kako da ostvarite međusobni odnos. Radi se o načinu na koji vidite sebe u odnosu prema partneru tako da vaš život ne bude ni pustinja ni svakodnevna bitka. Od vas se traži nešto revolucionarno a to je da promenite mišljenje o sebi što je jedini način da okončate boru – tvrdi u knjizi Terens Ril, međunarodno priznati porodični psihoterapeut, govornik i pisac i tvorac psihoterapijskog modela Terapija relacijskog života (Relational Life Therapy). Ova terapija je poznata po tome što za kratko vreme donosi duboke i trajne promene pojedincima i njihovim odnosima.

Kako gubimo MI i postajemo TI i JA u odnosu? Kako da počnete da razmišljate kao tim? Koja verzija vas se ispoljava u vašoj vezi? Šta je mreža traume i koje su četiri vrste povreda (lažno osnaživanje, zapostavljanje, nametljivost, obeshrabrivanje). Zašto lažno osnaživanje nije usluga nego prokletstvo? Kako da prestanete da prigovarate i kontrolišete partnera? Koje su funkcionalne a koje disfunkcionalne radnje u vezi? Kako grandioznost šteti grandioznima? Kako da ne budete putnik u sopstvenom životu?

ZAJEDNIŠTVO KAO OSNOVNI TEMELJ ZDRAVE VEZE

  • ● Zašto je najveći deo našeg života relacija sa drugima – relacijski život?
  • ● Šta je Terapija relacijskog života i koji su njeni principi?
  • ● Kako upravljati fazama veze: harmonija, disharmonija, reparacija
  • ● Sa kojim delom sebe ulazite u veze?
  • ● Kako stare traume unosimo u vezu?

KAKO DO POTPUNE BLISKOSTI

Terijev pristup  nas uči kako da iskoračimo iz  kulture individualizma i prigrlimo našu povezanost. Pomaže nam  da ozdravimo naše pojedinačne odnose i tako promenimo našu kolektivnu kulturu.

Gvinet Paltrou, osnivač  CEO Goop

Kada mi je potreban savet, ja pozovem Terija Rila. Decenije njegovog kliničkog iskustva, istraživanja i mudrosti dragocene su mojim klijentima, kolegama i prijateljima.

Ester Perel, autorka knjige Neverstvo

Utisci čitalaca

Niko još nije napisao utisak o ovoj knjizi na našem sajtu.

Budite prva osoba koja će napisati utisak za knjigu “NAS DVOJE”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *