Back Cover
Odlomak i poleđina
Akcija!

RADOZNALI?

Put ka sadržajnijem životu
Tod Kašdan
Prevod sa engleskog Milan Đurišić
384 str., mek povez, latinica
Godina izdanja: 2019.

1.430 din 1.144 din

Kategorija:

Kako radoznalost doprinosi psihičkom blagostanju? Kako nam istraživački duh pomaže da rešimo životne izazove? Kako radoznalost utiče na društveni i emotivni život? Kada svet i drugi postaju neinteresantni? Šta sve gube oni koji nisu znatiželjni, oni koji su bez istraživačkog duha? Šta je ekstremna a šta potisnuta radoznalost? Kako razvijati radoznalost i učiniti život interesantnijim i smislenijim… pitanja su na koja odgovore traži Tod Kašdan, autor ove praktične knjige zasnovane na brojnim naučnim istraživanjima.

Radoznalost je ona, često zanemarena osobina našeg „unutrašnjeg deteta“ zbog koje neprestano, tokom čitavog života istražujemo svet, druge i sebe. Ona je važan izvor životne energije koja nas čini mladim, vitalnim, obaveštenim i srećnim. Knjiga je baš o tome: kako postati radoznali istraživač i kako izgraditi život prožet smislom.

Želja autora je da, nakon što pročitate knjigu i kada vas pitaju šta najviše očekujete od života, umesto da smesta odgovorite: „Jedino mi je važno da budem srećan,” možda odgovorite: „Želim da budem radoznao i da radim nešto bitno”.

ŽIVETI RADOZNALO NAS PROŽIMA SMISLOM

  • Šta sve gube oni koji nisu znatiželjni, bez istraživačkog duha?
  • Šta je ekstremna a šta potisnuta radoznalost?
  • Kako razvijati radoznalost i učiniti život interesantnijim i smislenijim?

Radoznalost je ona, često zanemarena osobina našeg „unutrašnjeg deteta“ zbog koje neprestano, tokom čitavog života istražujemo svet, druge i sebe. Ona je važan izvor životne energije koja nas čini mladim, vitalnim, obaveštenim i srećnim.

Dr sci. Nataša Cvejić Starčević, psihoterapeut i psiholog, TA Centar, Novi Sad

Utisci čitalaca

Niko još nije napisao utisak o ovoj knjizi na našem sajtu.

Budite prva osoba koja će napisati utisak za knjigu “RADOZNALI?”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *