Back Cover
Odlomak i poleđina

TRANSAKCIONA ANALIZA U ORGANIZACIJAMA

Tajne uspešnih organizacija i lidera
Sari van Poelje, urednica izdanja
Prevod sa engleskog Stefan Vučićević
151 str., mek povez, latinica
Godina izdanja: 2018.
Nema na lageru.

Kategorija:

Knjiga je zbirka tekstova o novom pogledu na transakcionu analizu (TA) u organizacijama i pruža nove koncepte koji objašnjavaju strukturu i dinamiku grupa i organizacija, kao i alate za intervencije u radu (prevod sa engleskog Stefan Vučićević). Međunarodni autorski tim sačinjavaju iskusni transakcioni analitičari, koučevi i konsultanti: Lusi Fridman (Lucy Freedman, SAD), Neli Mihol (Nelly Micholt, Belgija), Žak Moro (Jacques Moreau, Francuska), Valeri Redman (Valerie Redman, Australija), Sandra Vilson (Sandra Wilson, Škotska) i Sari van Poelje (Holandija) koja je autorka jednog teksta, ali je i prikupila radove i urednica je ovog izdanja.

U pojedinačnim autorskim tekstovima ovi stručnjaci ukazuju na nove načine pomoću kojih se možete baviti pitanjima i problemima liderskih uloga u organizacijama, objašnjavaju grupne mitove – mit osnivača, mit identifikacije i mit nade, kao i OK vezivanje u organizacijama. Neki od ciljeva autora su da rastumače šta danas znači savremeno radno mesto, kako povećati nivo osećanja da smo i mi i drugi OK u poslu, ali i kako izbeći mogućnost da zaposleni postane „imovina“ preduzeća. Autori postavljaju i zanimljiva pitanja: Kako proceniti emotivno vezivanje članova tima metodom 7C? Ima li organizacija svoju ličnost, svoje svesno i svoje nesvesno? Kako do bolje produktivnosti kroz transakcionu analizu?

Radionica u Beogradu: 9. i 10. novembra 2018. godine Sari van Poelje će u Beogradu održati radionicu sa temom Upravljanje organizacijskim promenama alatima transakcione analize. Radionicu organizuju Psihopolis i TA Centar.

Više informacija i prijavljivanje na: psihopolis.tac@gmail.com

ORGANIZACIJA KAO SKUP MEĐULJUDSKIH TRANSAKCIJA

  • Kojih dvanaest koraka čini svaki uspešni lider?

  • Kako gledati na organizaciju kao na sistem uloga i ego stanja?

  • Kako do kulture samopoštovanja i poštovanja drugih?

  • Koji nesvesni scenario organizacije vodi u uspeh, a koji u dramu?

Svaki zaposleni unosi svoje profesionalne kompetencije i lične karakteristike što utiče na kreiranje duha zajedništva u organizaciji. Transakciona analiza je moćno sredstvo za dijagnostikovanje i unapređenje međuljudskih odnosa i produktivnosti svake organizacije.

Mast. Dragana Jovanović Boka, PTSTA – privremeni trener i supervizor

transakcione analize i konsultant

O autoru:

Dr Sari van Poelje (Sari van Poelje, dr sc.) je međunarodni konsultant (TSTA), izvršni kouč i trener. Kao jedan od vodećih svetskih eksperata u oblasti menadžmenta ima trideset godina iskustva u radu sa rukovodećim timovima. Generalni je direktor holandske kompanije INTACT koja deluje u različitim državama i nudi usluge koučinga, konsultantske usluge i trening programe za menadžere, koučeve i konsultante.

Utisci čitalaca

Niko još nije napisao utisak o ovoj knjizi na našem sajtu.

Budite prva osoba koja će napisati utisak za knjigu “TRANSAKCIONA ANALIZA U ORGANIZACIJAMA”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *