Back Cover
Odlomak i poleđina
Akcija!

DAROVITO DETE

Brižno, hrabro i kreativno roditeljstvo
Džejms T. Veb, Dženet L. Gor, Edvard R. Amend, Arlen R. Devris
Prevod sa engleskog  Miona Majstorović
Stručna redakcija prevoda Milan Đurišić
552 str., mek povez, latinica
Godina izdanja: 2020.

1.650 din 1.320 din

Šta je tačno darovitost, kako je prepoznati, kako se meri i da li postoji bolji termin od “darovito dete”? Da li je darovitost nasledna osobina? Kako biti uspešan roditelj darovitom detetu? Koje su karakteristike a koji potencijalni problemi darovite dece?  Kada i kako škole identifikuju darovito dete, a kada, kako i zašto da roditelji potraže profesionalnu pomoć? Koji su problemi darovite dece u komunikaciji sa vršnjacima i kako ih prevazići? Šta roditelji treba da zahtevaju od škole? Koje su opcije u školskom programu za darovito dete?

Ovo su samo neka od pitanja kojima se bavi ova obimna i sveobuhvatna knjiga namenjena pre svega roditeljima, ali i nastavnicima, pedagozima, psiholozima, vaspitačima i stručnim saradnicima u vrtićima i školama. Biti roditelj darovitom detetu je iskustvo često ispunjeno radošću i smehom, ali  i nesigurnošću i zbunjenošću ali i aktivnim zauzimanjem roditelja u vaspitanju ovih malih, često veoma napornih genijalaca! Npr. roditelji brinu pitajući se, da li su darovita deca sklonija depresiji, nezadovoljstvu i očajanju a sve zbog svog idealizma i perfekcionizma, da li da sputavaju njihovu preteranu radoznalost, kako da im objasne tradicije, običaje i socijalne norme kojima se darovita deca često opiru… Roditelji brinu i o tome kako se darovito dete odnosi prema drugoj deci, kako sklapa prijateljstva, kako gradi odnose ili se takmiči sa braćom i sestrama koji su nejednakih sposobnosti…

Mnogo je izazova i pred roditeljima i pred obrazovnim sistemom – fenomen darovitosti zahteva prepoznavanje, razumevanje, prihvatanje, negovanje, podsticanje, razvijanje, usavršavanje. Biti jedinstven i različit, a ipak želeti da pripadaš grupi vršnjaka i društvu može biti težak zadatak. Roditeljstvo darovitom detetu je usamljeno iskustvo a ova knjiga će brojnim savetima i objašnjenjima pomoći roditeljima da bolje shvate i podrže svoje darovito dete na sve načine – akademski, socijalno i emotivno.

  • Kako izbeći igre moći sa darovitom decom?
  • Koliko rano možete uraditi IQ testiranje?
  • Kako disciplinovati i kažnjavati darovitu decu?
  • Da li je dete darovito ili “samo” pametno?

Utisci čitalaca

Niko još nije napisao utisak o ovoj knjizi na našem sajtu.

Budite prva osoba koja će napisati utisak za knjigu “DAROVITO DETE”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *