Back Cover
Odlomak i poleđina
Akcija!

DNEVNIK EMOCIJA

Praktikum za lični razvoj
Autor koncepta Milena Marković
Na osnovu knjige EMOCIJE Zorana Milivojevića
120 str., latinica, mek povez, ilustrovano
Godina izdanja: 2022.
Cena: 880  din. (sa uključenim PDV)
Pouzećem od izdavača: 704  din. (sa uključenim PTT i PDV troškovima)

880 din 704 din

Kategorija:

Da li želite da unapredite veštinu prepoznavanja i razumevanja svojih emocija, postanete svesniji svojih unutrašnjih procesa i kontinuirano radite na sebi? Svojoj bogatoj biblioteci namenjenoj  boljem razumevanju emotivne pismenosti Psihopolis dodaje i Dnevnik emocija – Praktikum za lični razvoj, radnu svesku sa rubrikama za popunjavanje i pitanjima za ličnu analizu kreiranim od strane psihoterapeuta.

  Dnevnik emocija – Praktikum za lični razvoj je korisno pomoćno sredstvo vašem radu na sebi, jer produbljuje vašu introspekciju na način koji će vam omogućiti da dođete do važnih uvida o sebi, uvećate razumevanje svoje emocionalnosti, osvestite odnos koji imate prema sebi i otkrijete uverenja koja blokiraju vaš lični razvoj ili čine da se osećate zaglavljeno u nekom emotivnom stanju. Praktikum je nastao kao rezultat psihoterapijske prakse autorke koncepta Milene Marković, master psihologa i psihoterapeuta. Radeći sa klijentima koji su otežano identifikovali svoje emocije – osećali su se neprijatno, ali nisu umeli da prepoznaju konkretno osećanje, niti razumeju način na koji je ono nastalo – došla je do nekoliko važnih pitanja za ličnu analizu na koja su klijenti odgovarali kod kuće. Ovaj metod se pokazao izuzetno korisnim za postizanje psihoterapijske promene kod ovih klijenata. 

Pitanja u Dnevniku emocija proizašla su iz  Modela kružne emocionalne reakcije (KER model) Zorana Milivojevića, iznetog u knjizi EmocijePsihoterapija i razumevanje emocija (Psihopolis, 2014), i predstavljaju pomoć pri praktičnoj primeni ovog modela.  KER model je  konzistentna teorija emocija koja objašnjava proces nastanka emocije, koji je neophodno da osvestimo kako bismo prepoznali logiku koja stoji iza nekog osećanja. Otkrivanje ove logike i prepoznavanje emocije, kao i procena da li je emocija adekvatna (racionalna, odgovara realnosti) su preduslovi dobrog upravljanja osećanjima, tj. emocionalne regulacije.

 Sastavni deo Dnevnika emocija je Rečnik emocija preuzet iz knjige Emocije  Zorana Milivojevića. Jasne i precizne definicije oko 120 osećanja će vam pomoći da imenujete pojedino osećanje, bolje uočavate razlike između sličnih emocija i proširite svoj lični vokabular kada govorite o emocijama.

UVEĆAJTE SVOJU EMOTIVNU PISMENOST REDOVNIM  VOĐENJEM DNEVNIKA EMOCIJA

  • Na koji način se odnosite prema sebi i kakav je vaš unutrašnji dijalog?
  • Kakvo značenje i značaj pripisujete onome što vam se dešava?
  • Koji su vaši novi uvidi i zaključci o sebi? 
  • Koji su vaši ciljevi u pogledu ličnog razvoja?

Dnevnik emocija  je lepo osmišljen, zanimljivo dizajniran praktikum za lični razvoj  i predstavlja važan resurs i doprinos razvoju emotivne pismenosti i regulaciji emocija – veštini koja nam je danas svima preko potrebna.

Dr Tijana Mirović, psiholog i psihoterapeut

Olakšajte sebi  razumevanja i prihvatanja emocija! Dnevnik emocija, svojim vizuelnim rešenjem i stručnim vođenjem, pretvara ovaj važan zadatak u zanimljivu avanturu.

Doc. dr Žilijeta Krivokapić, specijalista medicinske psihologije i psihoterapeut

Utisci čitalaca

Niko još nije napisao utisak o ovoj knjizi na našem sajtu.

Budite prva osoba koja će napisati utisak za knjigu “DNEVNIK EMOCIJA”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *