Back Cover
Odlomak i poleđina
Akcija!

MOTIVACIJA

Podsticaj na aktivnost, osećanja i razmišljanja
Prevod sa engleskog Kornelija Rakić Odri
572 str., mek povez, latinica
Godina izdanja: 2021.

2.200 din 1.760 din

Kategorija:

Šta je motivacija? Zašto nas nešto navodi na određeno ponašanje i zašto imamo određena osećanja i misli, a ne drugačija? Zašto nas neki događaji motivišu, a drugi ne motivišu? Po čemu se razlikuju motivi od podsticaja i ciljeva? Kako emocije motivišu naše ponašanje? Kakav je uticaj ličnih osobina na motivaciju? Kako je evolucija doprinela strahu, izboru hrane i uživanju u muzici? Na koji način su droge i zavisnička ponašanja izvori motivacije? Kako psihološke potrebe motivišu ponašanje? 

U knjizi motivacija označava „pokretanje na aktivnost“, tj. podsticaj na aktivnost, osećanja i razmišljanje i  što vam može pomoći da otkrijete svoju ličnost i razumete šta vas motiviše da se ponašate na jedan način, a ne na drugi. Ima li načina na koji biste želeli da se ponašate i da li se nekada ponašate onako kako ne biste voleli? Da li ljudi, u procesu promene menjaju svoju okolinu  ili menjaju nešto u vezi sa sobom kako bi doveli do tih promena? 

Pokušaj da razumemo  „zašto“ se ponašamo na određeni način verovatno je jedan od najčudesnijih poduhvata kojim čovek može da se bavi – smatra  Lambert Dekers, autor knjige koji se gotovo pola veka bavi proučavanjem motivacije i emocija. U ovom obimnom, petom izdanju obuhvatio je brojne teorije i rezultate najnovijih naučnih istraživanja motivacije, dopunio ga sa novih 225 referenci i internet sajtova koji otvaraju nove teme i teorije, a svako poglavlje sadrži Pojmovnik termina. Knjiga je dragoceno štivo za profesionalce, instruktore i edukatore, studente, a  znanja o motivaciji danas su neophodna u različitim oblastima poslovanja (marketing, mediji, istraživanje tržišta i navika kupaca, itd), a korisna je i svima zainteresovanim za  poznavanje  sopstvene motivacije. 

MOTIVACIJA OBJAŠNJAVA  „ZAŠTO“ A NE „KAKO“ NEŠTO RADIMO

  • ● Koji su biološki i psihološki izvori motivacije? 
  • ● Kako cilj usmerava motivaciju?
  • ● Jesmo li uvek svesni šta motiviše naše ponašanje?
  • ● Koja je motivaciona funkcija emocija?
  • ● Motivacija i partnerski odnosi
  • ● Brojne teorije i rezultati istraživanja motivacije i emocija

KAKO POSTAVITI CILJEVE I POVEĆATI MOTIVACIJU?

Dekersova knjiga pruža širok uvid u brojne teorije i empirijske nalaze na polju motivacije. Autorov stil je pristupačan i čitak, što tekst čini odličnim uvodom u filozofsko i naučno istraživanje motivacije.

Šon Laravej, profesor psiholoških istraživanja, Državni univerzitet, San Hose

Utisci čitalaca

Niko još nije napisao utisak o ovoj knjizi na našem sajtu.

Budite prva osoba koja će napisati utisak za knjigu “MOTIVACIJA”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *