Back Cover
Odlomak i poleđina
Akcija!

Osetljivo dete

Prevazilaženje emocionalne preosetljivosti kod dece
Prevod sa engleskog Indira Funduk
413 str., mek povez, latinica
Godina izdanja: 2019.

1.870 din 1.496 din

Nakon velikog čitalačkog uspeha knjige Ranjivost (Psihopolis, 2018) pred domaćim čitaocima je nova knjiga Elejn Aron, vodećeg svetskog autoriteta za probleme visoke osetljivosti kao crte temperamnta. U knjizi Osetljivo dete autorka se bavi visokom senzitivnošću kod dece – kako biti dobar roditelj ovoj deci i kako im omogućiti kvalitetno odrastanje i život.

Šta je visoka senzitivnost i kako da je otkrijete i prepoznate kod vašeg deteta? Da li je visoka senzitivnost nasledna osobina i koja je razlika između visoko senzitivnog i stidljivog ili introvertnog deteta?

Ako vaše dete ne voli iznenađenja, intuitivno je, primećuje detalje i raspoloženje drugih ljudi, ako ne voli bučna mesta, najbolje recituje kada nema nepoznatih ljudi, koristi složene izraze za svoj uzrast, stalno zapitkuje, retko laže… Ako se vaše dete retko svađa, ne maltretira druge, shvata posledice loših dela i ne čini ih, ako često ima čudna, duboka i duhovita zapažanja, ako je sklono nadmudrivanju – popunite koristan Upitnik za roditelje i saznajte da li je vaše dete visoko senzitivno. Tako ćete mu pomoći da se ponosi sa svojim jedinstvenom prednostima i potrebama umesto da ih se stidi. Jer, vaše dete nije namerno teško ili naporno a visoka senzitivnost kod dece je normalna karakterna osobina. Ne trebaju vam lekovi za visoku senzitivnot – radite na karakternim osobinama!

DRAGOCENA KNJIGA ZA RODITELJE, PORODICU, PSIHOLOGE, NASTAVNIKE VISOKO OSETLJIVE DECE

  • Kako odgajati srećno visoko senzitivno dete?

  • Kako se visoko senzitivna deca ponašaju sa vršnjacima?

  • Šta kada su visoko senzitivna deca izložena zlostavljanju i torturi?

  • Posebne situacije – u gostima, spavanje kod drugara, odlazak u kamp…

  • Dragoceni saveti za nastavnike – kako raditi sa visoko senzitivnom decom.

KAKO BITI DOBAR RODITELJ VISOKO SENZITIVNOG DETETA?

Visoko senzitivnoj deci na svim meridijanima, i onima koji ih sa nežnošću odgajaju kako bi u ovom surovom svetu izrasla u osobe sigurne u sebe.

Elejn Aron, autorka knjige Ranjivost

Utisci čitalaca

Niko još nije napisao utisak o ovoj knjizi na našem sajtu.

Budite prva osoba koja će napisati utisak za knjigu “Osetljivo dete”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *