Back Cover
Odlomak i poleđina
Akcija!

RODITELJI, DOBRO JUTRO

Rana edukacija mladih o pozitivnom roditeljstvu
Mila Goldner Vukov
272 str., mek povez, latinica
Godina izdanja: 2022.
Cena:  1.210 din. (sa uključenim PDV)
Pouzećem od izdavača:  968 din. (sa uključenim PTT i PDV troškovima)

1.210 din 968 din

Kako prevazići prepreke  i ostvariti pozitivno roditeljstvo? Kako pratiti promene koje donosi odrastanje? Koje su važne smernice u edukaciji mladih, sadašnjih i budućih roditelja? Šta su disfunkcionalne a šta lepo upakovane porodice? Kako odabrati pravog bračnog partnera – samo su neka od pitanja o kojima  u knjizi Roditelji, dobro jutroRana edukacija mladih o pozitivnom roditeljstvu na stručan, ali zanimljiv način piše  dr Mila Goldner Vukov, konsultant psihijatar i doktor medicinskih nauka. 

Motiv za pisanje knjige bila je patnja autorkinih klijenata koje je sretala u dugogodišnjoj psihoterapijskoj praksi  a koji su odrastali uz roditelje „mučitelje“, neodogovorne, nezainteresovane, karijeriste bez ljubavi i milosti prema deci. Knjigu je namenila mladim ljudima koji se pripremaju za roditeljstvo, ali je to ipak knjiga za sve nas, jer svi imamo roditelje, a biće od pomoći i roditeljima, nastavnicima, pedagozima, psiholozima, sociolozima, lekarima… Knjiga nije pisana kao dosadan obavezan udžbenik, nego kao igra fikcije, naučnih znanja, znanja stečenih praksom o različitim aspekatima roditeljstva.  Likovi su izmišljeni a radnja prati gimnazijsko školovanje jednog razreda u kojem učenici  slušaju predmet o pozitivnom roditeljstvu, predavači su profesori, lekari, psiholozi, pedagozi, a autorka je i učenik i učitelj.  Knjiga je dinamična, ima i šale, i smeha, ali i ozbiljnih ispovesti i ono što je najvažnije, govori o tome kako da  se ostvari pozitivno roditeljstvo puno ljubavi, podrške i poverenja. 

Autorka prati hronologiju nastanka i razvoja roditeljstva kroz istoriju i različite kulture, kroz mitologiju pa sve do savremenog roditeljstva. Fiktivni srednjoškolci tako saznaju sve o motivaciji za roditeljstvo, perinatalnom periodu i razvoju deteta, pojedinačnim odnosima između roditelja i dece, ali i o nasilju nad decom,  razvodu i mešovitim porodicama, o emocionalnom i fizičkom kažnjavanju, zlostavljanju i ponižavanju deteta. 

VOLETI, VASPITAVATI I PRATITI DETE UZ POZITIVNO RODITELJSTVO

  • Odnos majka-ćerka, majka-sin, otac-ćerka, otac-sin
  • O važnosti pozitivnog odnosa roditelj-dete
  • Šta su transgeneracijska i intergeneracijska trauma i kako se prenose?
  • O razvodu i modifikovanoj porodici

Pozitivno roditeljstvo je važno za dečje samopouzdanje, emotivnu stabilnost, pogled na svet, načine ophođenja sa bliskim ljudima, postavljanje i ostvarivanje životnih ciljeva i poziva roditelje na osetljivost, prisutnost i dostupnost deci. Pozitivan odnos roditelj-dete se stalno razvija i menja, a izazovi na ovom putu sadržani su u knjizi prof. dr Mile Goldner Vukov.

Prof. dr Nevena Čalovska Hercog, 

Utisci čitalaca

Niko još nije napisao utisak o ovoj knjizi na našem sajtu.

Budite prva osoba koja će napisati utisak za knjigu “RODITELJI, DOBRO JUTRO”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *