Back Cover
Odlomak i poleđina

Mentalna strana tenisa

Kako pobediti sebe u životnoj igri
Prevod sa engleskog Maja Šarić
157 str., mek povez, latinica
Godina izdanja: 2015.
Nema na lageru.

Kategorija:

Timoti Galvej, pionir razvoja treninga ličnog usavršavanja pošao je od toga da je tenis istovremeno i sport, ali i metafora za brojne životne situacije i na osnovu toga razvio mentalne faktore koje je nazvao Unutrašnja igra – mentalni trening za razvoj lične i profesionalne izvrsnosti u različitim domenima. Jer, svako nadmetanje se odigrava na dva nivoa – u svom pojavnom obliku, kao i u umu igrača koji se bori sa protivnikom, ali i sa samim sobom. Unutrašnja igra nam pomaže da ostvarimo unutrašnju celovitost i usmerenost koja će nas odvesti do našeg cilja, pomoći da prevaziđemo uobičajene smetnje i pronađemo volju za pobedom koja će fokusirati našu snagu koju poraz nikada ne obeshrabruje. Vrhunskog pobednika ne čini fizička pripremljenost nego mentalna spremnost, snaga i koncentracija.

Uvodeći pojmove Unutrašnje igre, Prvog i Drugog Ja Galvej baca novo svetlo na mentalni trening u sportu, biznisu i životu. Zadatak Unutrašnje igre je da otkrije i istraži neograničene potencijale ljudskog tela, a u ovoj knjizi to je urađeno na primeru tenisa.

  • Koje nas mentalne navike odvlače od uspeha?
  •  Šta možemo naučiti od Đokovića, Samprasa i Ivaniševića?
  •  Koje igre drugi pokušavaju da igraju sa nama na terenu?
  •  Zašto učenje nije prikupljanje podataka, već spoznaja koja menja ponašanje?

Ono što čini vrhunskog pobednika nije fizička priprema, već mentalna spremnost – snaga koncentracije i stabilnost. Zbog toga je mentalni trening glavni u pripremi ne samo vrhunskih sportista, već svakoga ko želi vrhunske rezultate.

Nikolaj Mejaš, psiholog, transakcioni analitičar, sportski selektor,
OK Consulting, Ljubljana

Utisci čitalaca

Niko još nije napisao utisak o ovoj knjizi na našem sajtu.

Budite prva osoba koja će napisati utisak za knjigu “Mentalna strana tenisa”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *